1

Εισηγήτρια Ομάδα:  Χωλόπουλος Νίκος: διαιτολόγος ,διατροφολόγος, με ειδίκευση στην παιδική παχυσαρκία.

Μπαχτσεβάνα Έφη:Καθηγήτρια μουσικής-Συγγραφέας

Χρόνος και Χώρος διεξαγωγής: 13.00-14.00, S.1

Ηλικιακή Ομάδα Συμμετεχόντων: χωρίς περιορισμό

Αριθμός Συμμετεχόντων: χωρίς περιορισμό

Περιγραφή:Σας  περιμένουμε την Κυριακή 15 Απριλίου στη 13:00 στο Block 33 για να μιλήσουμε για  τις σωστές διατροφικές συνήθειες παιδιών και εφήβων καθώς και για τα ανησυχητικά υψηλά ποσοστά παιδικής παχυσαρκίας στην Ελλάδα.
Θα ακολουθήσει ένα πρωτότυπο διαδραστικό εργαστήριο για μικρούς και μεγάλους με τα boomwhackers.
Θα μάθουμε τα χρώματα και τις νότες, θα βιώσουμε μουσικές έννοιες με τη μορφή παιχνιδιού, θα παίξουμε ρυθμικά και μουσικά παιχνίδια, θα αναπαραστήσουμε μουσικοκινητικά τραγούδια στα αγγλικά. Όλες οι παραπάνω δραστηριότητες θα έχουν σαν βάση τους την υγιεινή διατροφή των παιδιώv.

2

Εισηγήτρια Ομάδα:  Μερκούριος Αυτζής

Τίτλος: Ένα… Ψυγείο για τον Ορφέα

Χρόνος και Χώρος διεξαγωγής: 14.00- 15.00, S.1

Ηλικιακή Ομάδα Συμμετεχόντων: χωρίς περιορισμό

Αριθμός Συμμετεχόντων: χωρίς περιορισμό

Περιγραφή: Ο Ορφέας θέλει να παίζει μόνο με το… ψυγείο που του αγόρασε η γιαγιά του. Παίρνει από μέσα τα γλυκά και τα παγωτά και τα κάνει δυο χαψιές. Όμως όταν πάει στο σχολείο, τα πρωτάκια δεν τον θέλουν. Τον φωνάζουν «Φούσκα» και «Μπουλντόζα», και τον αποφεύγουν. Ώσπου η δασκάλα του με τη μαμά του συμφωνούν να λάβουν μέτρα, κι από τότε ο Ορφέας γίνεται άθελά του… βιβλιοφάγος.

3

Εισηγήτρια Ομάδα:  Όλγα Σεχίδου, Μελωμύθι (Αβράμπεκη Πέννυ & Τριχάκης Δημήτρης)  

Τίτλος: Η μαμά μου μαγειρεύει παραμύθια στον ατμό

Χρόνος και Χώρος  διεξαγωγής: 15.00-16.00, S.1

Ηλικιακή Ομάδα Συμμετεχόντων: χωρίς περιορισμό

Αριθμός Συμμετεχόντων: χωρίς περιορισμό

Περιγραφή: Ένας αγαθός και καλόκαρδος βασιλιάς, μια πονηρή και κακιά βασίλισσα, ένας τυχοδιώκτης  οικονομικός σύμβουλος και μια γλυκύτατη – σαν τα γλυκίσματά της – ζαχαροπλάστρια, σμίγουν  στο παλάτι της Γλυκοχώρας. Ο Σαβαρέν Μπαμπάς θέλει να χαίρεται παρέα με τους υπηκόους της χώρας του, ν’ ακούει τα προβλήματά τους, να κερνάει από τα εύγευστα κρασιά που βγάζουν τα πλούσια αμπέλια του βασιλείου του. Η Τρούφα Σοκολά εκνευρίζεται, έχει πονοκεφάλους και μισεί τις γιορτές αυτές που φέρνουν τον απλοϊκό κόσμο στο παλάτι της. Ψάχνει να βρει την κατάλληλη ευκαιρία για ν’ αρπάξει τον θρόνο από τον Σαβαρέν Μπαμπά. Ο Ευρουάν, ο θρασύδειλος και καιροσκόπος σύμβουλός της, συνεργάζεται μαζί της για να το πετύχουν. Όλοι υποψιάζονται τους κακούς σκοπούς τους… όλοι, εκτός από τον αγαθό βασιλιά.

Η γλυκιά Νουγκαντίνα βυθισμένη στην αθωότητά της και στις νόστιμες συνταγές της, ετοιμάζει καθημερινά τα πιο σπάνια γλυκίσματα για τον αγαπημένο της βασιλιά χωρίς να ξέρει πόσο τη μισεί η Τρούφα Σοκολά.

Τι σχέδιο, άραγε, έχει καταστρώσει η κακιά Τρούφα Σοκολά για να διώξει από το παλάτι τη Νουγκαντίνα και να εκθρονίσει τον Σαβαρέν Μπαμπά;

Τι θα γίνει όταν ο βασιλιάς ανακαλύψει το βρώμικο παιχνίδι που παιζόταν πίσω από την πλάτη του και πώς θα μπορέσει να ξαναβρεί και να φέρει πίσω τη Νουγκαντίνα;

Η κυρία Μυρσίνη αφήνει στην άκρη τις φροντίδες του σπιτιού, των παιδιών και του συζύγου της και κλείνεται σ’ ένα δωμάτιο όπου γράφει αυτή την ιστορία. Γράφοντας, λοιπόν, ταξιδεύει στη Γλυκοχώρα… γνωρίζει ήρωες και ηρωίδες…

Συναντάει την καλοσύνη, την αγάπη, την πονηριά, την απάτη, τη χαρά και τη λύπη.

Παράλληλα κάνει και  ένα ταξίδι αυτογνωσίας. Έτσι γνωρίζει καλύτερα τον ίδιο της τον εαυτό της και το τι ψάχνει στη ζωή.

Μα και η οικογένειά της αναγνωρίζει την αξία της μέσα από την ολιγόμηνη απουσία της από την καθημερινότητα.

Ιστοσελίδα: https://www.ianos.gr/