Εισηγήτρια: »Μικρό Επιστημονικό» σε συνεργασία με το »Ατελιέ της Φανταστικής»

Τίτλος: «Pop-up playground»

Χρόνος και Χώρος διεξαγωγής: Κυριακή, 12.00-13.30, S.2

Ηλικιακή Ομάδα Συμμετεχόντων: 2 έως 12 ετών

 Αριθμός Συμμετεχόντων: έως 30 άτομα

Περιγραφή: Pop up playground

Παιδική χαρά με ανακυκλώσιμα υλικά.

Το pop-up playground είναι μια εικαστική εγκατάσταση που προκαλεί τον πειραματισμό και την αλληλεπίδραση με τα ανακυκλώσιμα υλικά που το απαρτίζουν. Τα παιδιά μέσα στο pop-up playground αλληλεπιδρούν με την υποστήριξη των παιδαγωγών του «ατελιέ της Φανταστικής» με τις κατασκευές που είναι στημένες με τέτοιο τρόπο ώστε να προκαλούν τη διάθεση για δημιουργία ιστοριών και ελεύθερου παιχνιδιού. Κάστρα, πλοία, σπίτια και αυτοκίνητα φτιάχνονται εκείνη τη στιγμή με τα ανοικτά υλικά που έχει το pop-up playground και το παιχνίδι διαρκεί για ώρες!

Ενδεικτικά, σχεδιάζονται και υλοποιούνται κατασκευές ήχων και μουσικής, αφής, αδρής και λεπτής κινητικότητας, οσφρητικά και οπτικά ερεθίσματα προκειμένου τα παιδιά χρησιμοποιώντας τις αισθήσεις τους να κατανοήσουν τις ιδιότητες των υλικών, να φτιάξουν νέες ομάδες παιχνιδιού και να εξασκηθούν στην παρατήρηση μέσα από τον πειραματισμό και τη δράση.

Οι εισηγήτριες είναι η Φαίδρα Σαχπεκίδου – Εκπαιδευτικός, Κατερίνα Ιωαννίδου – Παιδαγωγός Δημοτικής Εκπαίδευσης, Ειρήνη Γεωργάκη-Κόλλια – Παιδαγωγός Δημοτικής Εκπαίδευσης, Ροζαλία Ποζίδου – Παιδαγωγός Προσχολικής Εκπαίδευσης

Για περισσότερες πληροφορίες: https://bit.ly/2bExWvW